Jak wybrać dobrą patelnie i smażyć bezpiecznie?
Wybór dobrej patelni może wydawać się drobiazgiem, ale to właśnie od niej często zależy nie tylko smak,...
Dlatego też w sklepach znajdziemy sporo chińskich podróbek, które można kupić w atrakcyjnej cenie. Nie posiadają one jednak żadnych wartości odżywczych, oprócz dużej ilości cukru. Najlepiej kupować miód bezpośrednio z zaprzyjaźnionej pasieki. Jeśli mamy sprawdzone źródło, nie warto kupować sklepowego miodu. A jak sprawdzić czy kupiliśmy dobry jakościowo miód? Warto zaobserwować sposób rozpuszczania.
Sklepowy miód rozpuści się błyskawicznie, a ten naturalny będzie się rozpuszczał bardzo długo. Możemy też wylać miód na talerz. Ten sztuczny rozleje się po naczyniu, a naturalny będzie ściekać równomiernie tworząc spiralny stożek. Najlepszym sposobem na rozpoznanie miodu jest proces krystalizacji. Trwa on różnie, w zależności od rodzaju miodu może trwać od tygodnia do kilku miesięcy, a czasem nawet do roku. Sztuczny miód zawsze zostanie miodem płynnym. Warto więc kupować miody dobrej jakości, gdyż tylko wtedy skorzystamy z dobroczynnych właściwości.
Jeżeli lubisz miody kremowane bez dodatku cukru, to warto sporóbować:
Wybór dobrej patelni może wydawać się drobiazgiem, ale to właśnie od niej często zależy nie tylko smak,...
Sporty walki od lat przyciągają uwagę widzów, ale również naukowców zajmujących się urazami mózgu. W...
Współczesne tempo życia potrafi przytłoczyć – zawodowe ambicje, obowiązki rodzinne, dbanie o zdrowie...