Czy zielona herbata odchudza? Co mówią naukowcy w 2025 roku?
Naukowcy z brazylijskiego zespołu badawczego kierowanego przez dr Rosemari Otton z Uniwersytetu Cruzeiro...
Oczywiście za minus można uznać fakt, iż potrawy przygotowywane w mikrofali smakowo znacznie ustępują daniom przygotowywanym w formie smażenia na patelni, pieczenia i duszenia. Jednak wymienione procesy wymagają znacznie więcej czasu, często są znacznie mniej dietetyczne i nie zawsze wskazane dla osób z delikatnym przewodem pokarmowym.
W odniesieniu do samej kawy nie ma żadnych przeciwwskazań, aby zimną kawę ponownie podgrzać w kuchence mikrofalowej i znów cieszyć się jej smakiem w odpowiedniej temperaturze.
Przy tej okazji warto też dodać, że wbrew mitom, sama kawa również jest napojem zdrowym, jak i korzystnym dla sylwetki. Sama kofeina ma też właściwości sprzyjające redukcji tkanki tłuszczowej oraz poprawia wydolność sportową.
Pozdrawiam,
Inez
Naukowcy z brazylijskiego zespołu badawczego kierowanego przez dr Rosemari Otton z Uniwersytetu Cruzeiro...
Dzwoni budzik, a Twój umysł zaczyna natychmiast wchodzić na najwyższe obroty. Jednak zanim wszystko na...
Torebki do gotowania warzyw w mikrofalówce są wygodnym rozwiązaniem – nie wymagają garnków ani cedzenia,...