Na te owoce sezonowe postaw latem
Lato to najbardziej oczekiwany sezon przez miłośników świeżych, sezonowych owoców. To czas, kiedy na...
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Lato to najbardziej oczekiwany sezon przez miłośników świeżych, sezonowych owoców. To czas, kiedy na...
W dobie przetworzonej żywności i rosnącej liczby diet eliminacyjnych pytanie o to, które produkty są...
Wybór dobrej patelni może wydawać się drobiazgiem, ale to właśnie od niej często zależy nie tylko smak,...