Czy osoby aktywne mają lepszą odporność?
Każdy z nas marzy o tym, by cieszyć się dobrą kondycją i zdrowiem przez długie lata. Na naszą odporność...
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Każdy z nas marzy o tym, by cieszyć się dobrą kondycją i zdrowiem przez długie lata. Na naszą odporność...
Jesień to czas, kiedy nasze ciało potrzebuje szczególnego wsparcia. Zmieniająca się pogoda, krótsze dni,...
Zarówno bieganie, jak i szybki marsz mogą stać się naszym fundamentem zdrowego stylu życia — pod warunkiem,...