Jak rodzaj tłuszczów w jedzeniu wpływa na zdrowie?
Z pewnością wiesz, że tłuszcze są wysokokaloryczne, ale czy wiesz, że w jedzeniu występują cztery główne...
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Z pewnością wiesz, że tłuszcze są wysokokaloryczne, ale czy wiesz, że w jedzeniu występują cztery główne...
Wakacje to czas relaksu, odpoczynku i oderwania się od codziennych obowiązków. Jednak dla wielu osób...
W okresie letnim, gdy termometry wskazują wysokie temperatury, problem odpowiedniego nawodnienia staje...