Gdzie można oddać nadmiar jedzenia?
Marnowanie żywności to globalny problem o poważnych konsekwencjach społecznych, ekonomicznych i środowiskowych....
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Marnowanie żywności to globalny problem o poważnych konsekwencjach społecznych, ekonomicznych i środowiskowych....
W ostatnich latach świat doświadczył serii wydarzeń, które uwypukliły znaczenie przygotowania się na...
Banki żywności to organizacje non-profit, które zbierają, przechowują i dystrybuują żywność dla osób...