Rosyjska szczepionka na raka — co o niej naprawdę wiadomo?
Nagłówki krzyczą o „100% skuteczności” i „przełomie w onkologii”. Brzmi obiecująco, ale czy rzeczywiście...
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Nagłówki krzyczą o „100% skuteczności” i „przełomie w onkologii”. Brzmi obiecująco, ale czy rzeczywiście...
Nie jest tajemnicą, że długie wieczory w towarzystwie drinków mogą wpływać negatywnie zarówno na zdrowie,...
Od lat słyszymy, że waga to głównie kwestia bilansu – jesz mniej kalorii, chudniesz, jesz więcej, tyjesz....