Czy przyprawy mają kalorie? Co warto wiedzieć o przyprawach?
Przyprawy odgrywają kluczową rolę w kuchni, dodając smaku i aromatu potrawom. Wiele osób zastanawia się,...
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Przyprawy odgrywają kluczową rolę w kuchni, dodając smaku i aromatu potrawom. Wiele osób zastanawia się,...
Lody są uwielbiane przez wielu jako orzeźwiająca i pyszna przekąska, zwłaszcza w gorące dni. Jednak pytanie,...
Stan przedcukrzycowy to poważna choroba, której nie poświęca się tyle uwagi, na ile zasługuje. Dotyczy...