Czy karp jest tłusty? Świąteczny mit kontra fakty
Karp od dekad jest jednym z symboli Bożego Narodzenia w Polsce. Dla jednych to smak dzieciństwa i nieodłączny...
Olej rzepakowy jest jednym z najczęściej polecanych produktów do smażenia, a rzadziej do sałatek.
Smażenie ogólnie nie jest polecanym sposobem obróbki termicznej i w miarę możliwości warto je ograniczyć.
Ponadto, w kontekście pielęgnacji zdrowia i dostarczania różnych związków, kluczem jest umiar i różnorodność. Jeśli będziesz używał oleju rzepakowy do każdego z 3-4 posiłków dziennie, to z pewnością nie jest to dobry pomysł, zwłaszcza że do sałatek jest lepsza oliwa, a nie mniej ciekawym źródłem tłuszczu są orzechy.
Warto pamiętać, że to ilość danego związku czyni z niego truciznę, a nie jego obecność w diecie.
Karp od dekad jest jednym z symboli Bożego Narodzenia w Polsce. Dla jednych to smak dzieciństwa i nieodłączny...
Pompki to jedno z najbardziej uniwersalnych ćwiczeń. Nie wymagają sprzętu, zajmują kilka minut i bardzo...
Święta to czas radości i więzi, ale wielu z nas puszczają hamulce, jeśli chodzi o spożycie kalorii. Oczywiście...