Jak wybrać dobrą patelnie i smażyć bezpiecznie?
Wybór dobrej patelni może wydawać się drobiazgiem, ale to właśnie od niej często zależy nie tylko smak,...
Jednak ostrożnie korzystaj też z mikrofali. Nie wszystkie pojemniki są do tego przeznaczone, a nawet te z odpowiednimi oznaczeniami nie są całkiem bezpiecznie. Podgrzanie jedzenia w plastikowym pojemniku sprawia, że część zawartych w nich substancji przenika do pożywienia. Jedne są bardziej niebezpieczne, inne mniej.
Ale podgrzanie posiłku sprawia, że może on już być nie do końca zdrowy. W celu podgrzania posiłku, lepiej przełożyć go do szklanego naczynia, dzięki czemu unikniemy przenikania substancji szkodliwych do pożywienia.
Wybór dobrej patelni może wydawać się drobiazgiem, ale to właśnie od niej często zależy nie tylko smak,...
Sporty walki od lat przyciągają uwagę widzów, ale również naukowców zajmujących się urazami mózgu. W...
Współczesne tempo życia potrafi przytłoczyć – zawodowe ambicje, obowiązki rodzinne, dbanie o zdrowie...