IDZIEMY RAZEM PO TWOJĄ FORMĘ! 40% RABATU NA PLAN DIETETYCZNY I TRENINGOWY! SKORZYSTAJ Z KODU "40PT"

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Aromatyczna pierś z kurczaka z brązowym ryżem i dipem szpinakowym

Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka 85g
  • ryż 60g
  • oliwa z oliwek 14ml
  • szpinak mrożony 65g
  • serek twarogowy ziarnisty 40g
  • pomidory koktajlowe 50g

Składniki dodatkowe:

  • suszony lubczyk
  • papryka czerwona ostra
  • kurkuma
  • czosnek

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Szpinak rozmrozić, a następnie podgrzewać do całkowitego odparowania wody.

Przestudzić kilkanaście minut. Zmiksować z twarogiem i czosnkiem.

Przyprawić solą i pieprzem.

Pomidorki koktajlowe pokroić na pół i ozdobić nimi talerz.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 465

Białko 28g

Tłuszcze 17g

Węglowodany 50g

 

Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.