Czy enzymy trawienne pomagają na niestrawność?
Niestrawność to problem, który dotyka coraz większej grupy osób na całym świecie. Objawia się ona m.in....
Witaj!
W naszym serwisie znajdziesz artykuł o takiej treści i nie istnieje ryzyko, że po zjedzeniu końcówki banana zachorujesz. Jest to mit, a nawet zabobon.
Jednak, jeśli obierzesz banana ze skóry i jest on już sporo przejrzały, to ewentualnie możesz odkroić odrobinę z końcówek, jeśli lekko byłby nadgniłe. Nie chodzi tu jednak o kolor brązowy, tylko o gnicie. Banan brązowy to banan dojrzały, a nie zgniły.
Niestrawność to problem, który dotyka coraz większej grupy osób na całym świecie. Objawia się ona m.in....
Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych w okresie wczesnego dzieciństwa jest niezmiernie istotne,...
Dbanie o zdrowie to złożony proces składający się z wielu elementów. To coś więcej niż codzienna aktywność...