Jaki rodzaj obróbki termicznej zachowuje najwięcej wartości odżywczych?
Wybór metody obróbki termicznej ma ogromny wpływ na to, ile witamin, składników mineralnych i związków...
Witaj!
W naszym serwisie znajdziesz artykuł o takiej treści i nie istnieje ryzyko, że po zjedzeniu końcówki banana zachorujesz. Jest to mit, a nawet zabobon.
Jednak, jeśli obierzesz banana ze skóry i jest on już sporo przejrzały, to ewentualnie możesz odkroić odrobinę z końcówek, jeśli lekko byłby nadgniłe. Nie chodzi tu jednak o kolor brązowy, tylko o gnicie. Banan brązowy to banan dojrzały, a nie zgniły.
Wybór metody obróbki termicznej ma ogromny wpływ na to, ile witamin, składników mineralnych i związków...
Smażenie jest jedną z najpopularniejszych metod obróbki żywności, ale jednocześnie jedną z najmniej korzystnych...
Z reguły zaleca się, aby tak przygotowywać porcje swoich posiłków, by zaspokoić głód i zapotrzebowanie...