Aromatyczna pierś z kurczaka zapiekana w marchewce
Filet z kurczaka kroimy wzdłuż i lekko rozbijamy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka,
czosnkiem, papryką słodką, smarujemy oliwą, odstawiamy.
Składniki podstawowe:
mięso z piersi kurczaka bez skóry 200g
marchew 70g
por 35g
oliwa z oliwek 14
Składniki dodatkowe:
papryka słodka mielona
przyprawa do kurczaka
czosnek granulowany
sól, pieprz
Pora i marchew kroimy w krążki, kładziemy na folii, przekładamy piersią z kurczaka, posypujemy warzywami, dokładnie owijamy, układamy na blaszce, pieczemy ok 25 minut w temp. 180 stopni.
Po podaniu polewamy oliwą.
Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 340
Białko 43g
Tłuszcze 16g
Węglowodany 4g
Polecane dla Ciebie:
Palenie tytoniu jest jedną z plag XXI wieku powiązaną z licznymi chorobami. Każdego roku wywołuje prawie...
Jednym z zaburzeń spowodowanych nadmierną aktywnością fizyczną może być triada sportsmenek: niedożywienie,...
Szukasz sposobów na zmaksymalizowanie wartości odżywczych w swoich posiłkach? Dodanie warzyw to jedna...
Zobacz więcej artykułów