Wyłącz dodatki blokujące reklamy, żeby zaakceptować ustawienia ciasteczek.

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Bułka pełnoziarnista z czosnkową piersią z kurczaka, pomidorem i sałatą lodową

Bułka pełnoziarnista z czosnkową piersią z kurczaka, pomidorem i sałatą lodową
Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.

Potrzebne składniki

  • Bułka pełnoziarnista – 70 g,
  • mięso z piersi kurczaka bez skóry – 70 g,
  • pomidor – 60 g,
  • sałata lodowa – 15 g,
  • jogurt naturalny 2% – 20 g,
  • czosnek – 3 g,
  • majonez – 5 g,
  • migdały – 15 g.

Składniki dodatkowe:

  • przyprawa do kurczaka (ziołowa),
  • sól/pieprz wg uznania,
  • kurkuma.

Sposób przygotowania

  1. Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać.
  2. Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu.
  3. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Pomidora umyć i pokroić, sałatę umyć.
  5. Gotowane mięso położyć  na liściu sałaty z pomidorem, polać sosem czosnkowym.
  6. Ułożyć na bułce.
  7. Na deser migdały

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna – 424 kcal,
  • Białko – 28 g,
  • Tłuszcze – 15 g,
  • Węglowodany – 40 g.

W artykule mówimy o: Potrawy PoTreningu

Mamy aplikację!

Hej! Z przyjemnością zapraszamy Cię do pobrania naszej nowej aplikacji, która pomoże Ci osiągnąć wymarzoną sylwetkę. Przygotowaliśmy ją z myślą o Tobie, by ułatwić Ci trzymanie się diety i planu treningowego.

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat aplikacji oraz ją pobrać? Zrobisz to poprzez Google Play: