IDZIEMY RAZEM PO TWOJĄ FORMĘ! 40% RABATU NA PLAN DIETETYCZNY I TRENINGOWY! SKORZYSTAJ Z KODU "40PT"

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Udka z kurczaka z ryżem i dipem czosnkowym

Mięso natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • noga (udo) z kurczaka 220g
  • pomidor 130g
  • ryż Paraboiled 100g
  • cebula 30g
  • majonez dekoracyjny Winiary 5g
  • jogurt naturalny 2% 50ml

Składniki dodatkowe:

  • suszony lubczyk
  • papryka czerwona ostra
  • kurkuma
  • pieprz, sól
  • liść sałaty, czosnek,
  • niewielka ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać.

Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu.

Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Mięso  położyć na talerzu na liściu sałaty, polać sosem czosnkowym.

Pomidora pokroić w cząstki, ułożyć na talerzu, posypać pokrojono drobno cebulą i doprawić pieprzem.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 670

Białko 35g

Tłuszcze 20g

Węglowodany 86g

Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.