Cynamonowa kasza jaglana
Przygotować składniki podstawowe: mleko,
kasza jaglana, płatki migdałowe.
Przygotować dodatki: cynamon, goździk, kardamon, gałka muszkatołowa, 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego
Mleko z sokiem zagotować i wrzucić kaszę.
Następnie dodać cynamon, goździk, kardamon i gałkę muszkatołową.
Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia płynu ( w razie konieczności dodać trochę wody).
Ugotowaną kaszę posypać płatkami migdałowymi.
Opcjonalnie dosłodzić: Stevia fluid



Polecane dla Ciebie:
Awokado to bardzo popularny owoc, ale mimo swojej dobrej sławy, wiele osób wciąż nie ma pomysłu jak go...
Palenie tytoniu jest jedną z plag XXI wieku powiązaną z licznymi chorobami. Każdego roku wywołuje prawie...
Jednym z zaburzeń spowodowanych nadmierną aktywnością fizyczną może być triada sportsmenek: niedożywienie,...
Zobacz więcej artykułów