Cynamonowa kasza jaglana
Przygotować składniki podstawowe: mleko,
kasza jaglana , płatki migdałowe.
Przygotować dodatki: cynamon, goździk, kardamon, gałka muszkatołowa, 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego
Mleko z sokiem zagotować i wrzucić kaszę.
Następnie dodać cynamon, goździk, kardamon i gałkę muszkatołową.
Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia płynu ( w razie konieczności dodać trochę wody).
Ugotowaną kaszę posypać płatkami migdałowymi.
Opcjonalnie dosłodzić: Stevia fluid
Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.
Polecane dla Ciebie:
Niezależnie od tego, czy jesteś mięsożercą, który niedawno został zachęcony do powstrzymania się od spożywania...
Osoby ćwiczące (a szczególnie początkujące) często zadają pytanie: „Czy powinienem nadrobić kalorie,...
Ashwagandha, znana jako Withania somnifera, to roślina pochodząca głównie z rejonów Indii, Pakistanu,...
Zobacz więcej artykułów