Gotowana na parze pierś w warzywach z makaronem
Mięso i warzywa umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Gotować przez około 20 - 30min. 10 min przed końcem dodać podzielony na różyczki kalafior i posiekaną marchewkę.
Składniki podstawowe:
mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
makaron razowy 75g
marchew 80g
kalafior 60g
sałata 15g
orzech nerkowca 15g
oliwa z oliwek 10ml
Składniki dodatkowe:
sól morska
pieprz
przyprawa do kurczaka
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
Danie podawać polane oliwą udekorowane liściem sałaty i orzechami nerkowca.
Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 562
Białko 36g
Tłuszcze 20g
Węglowodany 65g
Polecane dla Ciebie:
Depresja to powszechny problem zdrowia psychicznego, który wpływa na nasze myśli, nastrój i zachowanie....
Wraz z wiekiem następuje w naszym organizmie wiele zmian, a takim oczywistym i najbardziej widocznym...
Proces odchudzania może być długi i żmudny, a czasami również frustrujący. Wymaga cierpliwości, konsekwencji,...
Zobacz więcej artykułów