Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem, marchewką i kalafiorem
Mięso i marchewkę umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Dodać kilka niewielkich kawałków pokrojonego selera i korzenia pietruszki. Gotować przez około 20 - 30min.
Składniki podstawowe:
mięso z piersi kurczaka bez skóry 130g
ryż 100g
kalafior 150g
oliwa z oliwek 14ml
marchew 70g
Składniki dodatkowe:
sól morska
pieprz
przyprawa do kurczaka
pietruszka, seler - jako dodatki dla aromatu
Pięć minut przed końcem gotowania do piersi dodać kalafiora.
Ryż gotować pod przykryciem w lekko osolonej wodzie. Danie podawać polane oliwą.
Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 640
Białko 38g
Tłuszcze 17g
Węglowodany 84g
Polecane dla Ciebie:
Technika to jeden z najważniejszych aspektów każdego ćwiczenia i nieważne, czy jest to przysiad, podciąganie...
Otyłość sprzyja pojawieniu się wielu rodzajów raka. W jaki sposób? Zwiększa stan zapalny, bo trzewna...
Jedzenie oprócz tego, że jest koniecznością, jest też dla większości ludzi czymś bardzo przyjemnym, dostarczającym...