Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem, marchewką i kalafiorem

Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem, marchewką i kalafiorem
Mięso i marchewkę umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Dodać kilka niewielkich kawałków pokrojonego selera i korzenia pietruszki. Gotować przez około 20 - 30min.

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka bez skóry 130g
  • ryż 100g
  • kalafior 150g
  • oliwa z oliwek 14ml
  • marchew 70g

Składniki dodatkowe:

  • sól morska
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • pietruszka, seler - jako dodatki dla aromatu

Pięć minut przed końcem gotowania do piersi dodać kalafiora. 

Ryż gotować pod przykryciem w lekko osolonej wodzie. Danie podawać polane oliwą.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 640

Białko 38g

Tłuszcze 17g

Węglowodany 84g

W artykule mówimy o: Potrawy PoTreningu