Promocja z okazji pierwszego dnia lata! Ceny wszystkich planów -25% z kodem "FITLATO" Skorzystaj z promocji

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Jabłecznik - przepis

Jabłecznik - przepis
Jabłka obieramy ze skórek i ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy na patelnie, dodajemy łyżeczkę cynamonu i chwilę podsmażamy. W czasie gdy jabłka są na patelni miksujemy masło na puch, dodajemy 3 żółtka i jedno całe jajko, 60g odżywki białkowej i 250g zmielonych płatków owsianych. Masa ma być gęsta. Wykładamy do okrągłej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Z podanych składników wyrabiamy kruszonkę. Na podpieczony spód wylewamy jabłka z pianą i posypujemy kruszonką, wstawiamy do piekarnika na kolejne 35 minut (175stopni).

Składniki: 

  • 1 kg jabłek (obranych i startych na tarce - wyszło 650g), 
  • łyżeczka cynamonu, 
  • 4 jajka, 
  • 150g masła, 
  • 250g zmielonych płatków owsianych, 
  • 60 g odżywki białkowej (smak cookies and cream), 


Kruszonka: 

  • 30g masła, 
  • 15g odżywki białkowej, 
  • 20g płatków owsianych, 
  • 50g mielonych migdałów. 

 

Wartości odżywcze:

  • Całość : 3474kcal,
  • BWT(124/252/221)

  • Porcja (ciasto podzielone na 20 części): 174kcal, 
  • BWT(6.2/12.6/11)