Udka z kurczaka z ziemniakami i surówką z buraków
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą z oliwek i przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp. 180 stopni.
Składniki podstawowe:
- noga ( udo) kurczaka 250g
- ziemniaki średnie 300g
- cebula 30g
- buraki 120g
- jabłko 80g
- oliwa z oliwek 14ml
Składniki dodatkowe:
- szczypiorek
- kurkuma
- chilli
- zioła do drobiu
- pieprz

Ziemniaki ugotować w mundurkach.
Po obraniu i przełożeniu na talerz posypać szczypiorkiem.
Buraki umyć i gotować w łupinach na parze przez około 20 minut.
Po ostudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać starte jabłko oraz drobno posiekaną cebulę.
Zmieszać.

Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 635
Białko 34g
Tłuszcze 30g
Węglowodany 56g
Podpowiedź trenera:
Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy - chętnie ułożymy profesjonalny plan za Ciebie. Dołącz do grona 90 000 zadowolonych klientów :)
- Darmowe konsultacje z doświadczonym dietetykiem i trenerem
- Ponad 6000 posiłków i 600 ćwiczeń, które możesz dowolnie wymieniać
Sprawdź ofertę
Polecane dla Ciebie:
Czy spotkaliście się już do tej pory z dietą makrobiotyczną? Twórca stworzył ją na podstawie starożytnej...
Ból mięśni po wysiłku fizycznym, znany jest jako opóźniona bolesność mięśni (DOMS), może on wystąpić,...
Poza aspektami smaku i aromatu czosnku, ta potężna roślina ma wiele właściwości zdrowotnych. Jednym z...