Skuteczne strategie powrotu do właściwej wagi
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Za produkcję miodu pszczelego odpowiedzialne są pszczoły, które transformują pyłki kwiatów oraz wydzieliny z drzew w miód. Do tego nie potrzebują żadnych dodatkowych składników, wystarczy to, co dała im natura - gruczoły ślinowe.
W miodzie znajduje się dużo substancji aktywnych: pierwsze z brzegu to lizozym oraz inhibina. Działają przede wszystkim antybakteryjnie. Jednak to nie wszystko. Miód to także wiele mikroelementów i składników odżywczych. Możesz w nim znaleźć fosfor, żelazo czy mangan, kwas foliowy oraz biotynę. Dodatkowo jest również wzbogacony o szereg witamin: B1, B12 czy C.
Niestety miód również składa się z mieszanki różnych cukrów. Konkretnie chodzi o fruktozę, glukozę i maltozę. Mimo wszystko jest to składnik odżywczy, który ma dużą kaloryczność. Nie powinnaś pić nałogowo herbaty słodzonej miodem, jeśli myślisz o diecie odchudzającej. Zamiana cukru na miód to bardzo dobra decyzja, ale nie jest ona trafna, kiedy chcesz zgubić zbędne kilogramy.
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Początek roku to zwykle czas przemyśleń i nowych decyzji. To właśnie wtedy jest największy bum na siłowniach...
Czy masz takie poczucie, że rano jesteś trochę wyższy? Okazuje się, że to nie tylko zwykłe wrażenie!...