Najprostszy sposób na więcej mocy i szybkości? Nowe badanie wyjaśnia
Rozgrzewka bywa traktowana jako nudny obowiązek, coś do „odhaczenia”, zanim zacznie się właściwy trening....
Za produkcję miodu pszczelego odpowiedzialne są pszczoły, które transformują pyłki kwiatów oraz wydzieliny z drzew w miód. Do tego nie potrzebują żadnych dodatkowych składników, wystarczy to, co dała im natura - gruczoły ślinowe.
W miodzie znajduje się dużo substancji aktywnych: pierwsze z brzegu to lizozym oraz inhibina. Działają przede wszystkim antybakteryjnie. Jednak to nie wszystko. Miód to także wiele mikroelementów i składników odżywczych. Możesz w nim znaleźć fosfor, żelazo czy mangan, kwas foliowy oraz biotynę. Dodatkowo jest również wzbogacony o szereg witamin: B1, B12 czy C.
Niestety miód również składa się z mieszanki różnych cukrów. Konkretnie chodzi o fruktozę, glukozę i maltozę. Mimo wszystko jest to składnik odżywczy, który ma dużą kaloryczność. Nie powinnaś pić nałogowo herbaty słodzonej miodem, jeśli myślisz o diecie odchudzającej. Zamiana cukru na miód to bardzo dobra decyzja, ale nie jest ona trafna, kiedy chcesz zgubić zbędne kilogramy.
Rozgrzewka bywa traktowana jako nudny obowiązek, coś do „odhaczenia”, zanim zacznie się właściwy trening....
Współczesny styl życia sprawia, że większość z nas spędza wiele godzin w pozycji siedzącej — przy biurku,...
Aromatyczna przyprawa z kory tropikalnych drzew to coś więcej niż tylko składnik świątecznych ciasteczek....