Aromatyczna pierś z kurczaka zapiekana w marchewce

Filet z kurczaka kroimy wzdłuż i lekko rozbijamy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem, papryką słodką, smarujemy oliwą, odstawiamy.

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka bez skóry 200g
  • marchew 70g
  • por 35g
  • oliwa z oliwek 14

Składniki dodatkowe:

  • papryka słodka mielona
  • przyprawa do kurczaka
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz

Pora i marchew kroimy w krążki, kładziemy na folii, przekładamy piersią z kurczaka, posypujemy warzywami, dokładnie owijamy, układamy na blaszce, pieczemy ok 25 minut w temp. 180 stopni.

Po podaniu polewamy oliwą.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 340

Białko 43g

Tłuszcze 16g

Węglowodany 4g