Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Kuchnia
Aromatyczna pierś z kurczaka z dipem szpinakowym i makaronem z cukinii

Aromatyczna pierś z kurczaka z dipem szpinakowym i makaronem z cukinii

PoTreningu

Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.

Podpowiedź trenera:

Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy - chętnie ułożymy profesjonalny plan za Ciebie. Dołącz do grona 50 000 zadowolonych klientów :)

  • Darmowe konsultacje z doświadczonym dietetykiem i trenerem
  • Ponad 4000 posiłków i 500 ćwiczeń, które możesz dowolnie wymieniać
Sprawdź ofertę

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka 110g
  • cukinia 120g
  • oliwa z oliwek 14ml
  • szpinak mrożony 80g
  • serek twarogowy ziarnisty 40g

Składniki dodatkowe:

  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • sól
  • czosnek

Cukinię pozbawić części niejadalnych ( nie obierać ze skóry) i pokroić na podłużne, paski (tak aby przypominało makaron spaghetti).

Tak przygotowaną cukinię włożyć do wrzątku i gotować przez około minutę. Przed podaniem  zmieszać z  oliwą z oliwek.

Szpinak rozmrozić, a następnie podgrzewać do całkowitego odparowania wody.

Przestudzić kilkanaście minut. Zmiksować z twarogiem i czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem.

Mięso ułożyć na talerzu na cukinii i polać dipem szpinakowym.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 300

Białko 32g

Tłuszcze 17g

Węglowodany 3g



W artykule mówimy o: Potrawy PoTreningu