Składniki podstawowe:
- mięso z piersi kurczaka 120g
- jogurt naturalny 2% 50ml
- majonez dekoracyjny 6g
- brokuły 90g
- sałata 15g
- oliwa z oliwek 10ml
- ryż paraboiled 100g
składniki dodatkowe:
- suszony lubczyk
- papryka czerwona ostra
- kurkuma
- niewielka ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu
- czosnek
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Brokuł ugotować na parze lub w wodzie przez około 7-8 minut.
Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać.
Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu.
Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Filet położyć na talerzu na liściu sałaty, polać sosem czosnkowym.
Ryż skropić oliwą z oliwek.
Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 650
Białko 38g
Tłuszcze 18g
Węglowodany 84g