Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem i brokułami
Mięso i marchewkę umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Dodać kilka niewielkich kawałków pokrojonego selera i korzenia pietruszki. Gotować przez około 20 - 30min.
Składniki podstawowe:
mięso z piersi kurczaka bez skóry 130g
ryż 100g
brokuły 150g
oliwa z oliwek 14ml
marchew 70g
Składniki dodatkowe:
sól morska
pieprz
przyprawa do kurczaka
pietruszka, seler - jako dodatki dla aromatu
Pięć minut przed końcem gotowania do piersi dodać brokuły.
Ryż gotować pod przykryciem w lekko osolonej wodzie. Danie podawać polane oliwą.
Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 645
Białko 39g
Tłuszcze 17g
Węglowodany 85g
Polecane dla Ciebie:
Jeśli doświadczyliście nieprzyjemnego bólu głowy, który pojawił się podczas lub po treningu, to z pewnością...
Zespół metaboliczny i cukrzyca to dwie potężne, ale lekceważone plagi XXI wieku. Tymczasem odpowiadają...
Dawno temu na indonezyjskich wyspach człowiek po raz pierwszy zaczął uprawiać Sesamum Indicum, czyli...