Krewetki zaliczamy do najsmaczniejszych owoców morza, charakteryzują się niezwykle smacznym mięsem oraz zawartością tłuszczu bliską zera. Ich wartość kaloryczna to 100kcal na 100g produktu, udział białka wynosi 20%.
Oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny, dodać rozgnieciony czosnek oraz pokrojoną natkę pietruszki lub świeżą bazylię. Przyprawić pieprzem i solą i tak przygotowaną marynatą "posmarować" dokładnie krewetki (np. przy pomocy sylikonowego pędzla). Krewetki odstawić na około 1 godzinę do lodówki, a później grillować przez około 2 minuty z każdej strony.
Pomidory pokroić, dodać kawałki sałaty, skropić sokiem z cytryny i zamieszać.
Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.