Zabójcza hiperglikemia – czym jest i jak wpływa na organizm?
„Cukier krzepi”, „matko – nie żałuj swemu dziecku cukru” - jeszcze trzy dekady temu tak brzmiące hasło...
Dietetyczne zakupy – praktyczne wskazówki
Robienie zakupów to co prawda czynność prozaiczna, ale stanowiąca istotną część tygodniowego rozkładu...
Zdrowe odżywianie – czego można się nauczyć?
Decydując się na odżywianie w pewien określony sposób, ukierunkowany na osiągnięcie konkretnego celu,...
Piorące orzechy?
Jesteś alergikiem, masz atopię lub problemy z wrażliwą skórą? A może starasz się dbać o środowisko i...
Low-carb dla diabetyków?
Dieta niskowęglowodanowa to dla wielu sposób idealny model żywieniowy dla osiągnięcia szczupłej sylwetki....
Hiperglikemia czyni… głodnym?
Stany głodu i sytości uzależnione są od wielu okoliczności, z których najistotniejszym jest dostępność...
Mało znana witamina U i jej właściwości
Każdy słyszał o witaminie C, D, E, K, a także witaminach z grupy B. Mało kto jednak zna witaminę U. Witamina...
Sól: co za mało – też nie dobrze
Sól kuchenna bywa także nazywana białą śmiercią głównie z tego powodu, że jej nadmierne spożycie ma charakter...
Awokado - interesujące właściwości
Awokado z pewnością nie należy do szczególnie chętnie jadanych przez nas pokarmów, a szkoda – posiada...
Dlaczego warto pić Yerba Mate? 4 powody
Yerba mate, czyli napar z liści ostrokrzewu paragwajskiego, jest spożywany tradycyjnie w krajach Ameryki...
Naturalna pasta do zębów na bazie oleju kokosowego
Olej kokosowy znany jest ze swoich wspaniałych właściwości – wzmacnia odporność, działa przeciwwirusowo...
Żurawina - mało znane właściwości
Chociaż żurawina często bywa przedstawiana jako owoc o ciekawym potencjale prozdrowotnym, to w większości...
Czym jest NDT? Naturalny ekstrakt ze świńskiej tarczycy
Choroby tarczycy oraz autoimmunologiczne, w tym Hashimoto, zajmują obecnie trzecie miejsce na liście...
Domowe sposoby na przeziębienie
Jesień to piękna pora roku pod względem wizualnym – liście mienią się kolorami, opadają i pokrywają ścieżki,...