Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Czym zastąpić jajka?

Jajka to jeden z takich produktów, który wykorzystywany jest do produkcji wielu artykułów spożywczych,...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Dlaczego warto jeść orzechy brazylijskie?

Orzechy brazylijskie należą do pokarmów, które w szczególności warto uwzględnić w zdrowej diecie. Powodów...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Dieta jaglana – smaczny sposób na odchudzanie?

Kasza jaglana znana jest od wielu lat, ale swoją popularność zdobyła stosunkowo niedawno - głównie za...

Agata Bugorska Agata Bugorska

Jedzenie w pośpiechu a zdrowie

Tempo życia, praca, dzieci, dom, dodatkowe zajęcia – nie są w dzisiejszych czasach niczym wyjątkowym....

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Otyłość powoduje raka?

Otyłość to nie tylko problem natury estetycznej, ale przede wszystkim choroba, która prowadzi do pogłębiającej...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Zabójcza hiperglikemia – czym jest i jak wpływa na organizm?

„Cukier krzepi”, „matko – nie żałuj swemu dziecku cukru” - jeszcze trzy dekady temu tak brzmiące hasło...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Dietetyczne zakupy – praktyczne wskazówki

Robienie zakupów to co prawda czynność prozaiczna, ale stanowiąca istotną część tygodniowego rozkładu...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Zdrowe odżywianie – czego można się nauczyć?

Decydując się na odżywianie w pewien określony sposób, ukierunkowany na osiągnięcie konkretnego celu,...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Piorące orzechy?

Jesteś alergikiem, masz atopię lub problemy z wrażliwą skórą? A może starasz się dbać o środowisko i...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Low-carb dla diabetyków?

Dieta niskowęglowodanowa to dla wielu sposób idealny model żywieniowy dla osiągnięcia szczupłej sylwetki....

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Hiperglikemia czyni… głodnym?

Stany głodu i sytości uzależnione są od wielu okoliczności, z których najistotniejszym jest dostępność...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Mało znana witamina U i jej właściwości

Każdy słyszał o witaminie C, D, E, K, a także witaminach z grupy B. Mało kto jednak zna witaminę U. Witamina...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Sól: co za mało – też nie dobrze

Sól kuchenna bywa także nazywana białą śmiercią głównie z tego powodu, że jej nadmierne spożycie ma charakter...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Awokado - interesujące właściwości

Awokado z pewnością nie należy do szczególnie chętnie jadanych przez nas pokarmów, a szkoda – posiada...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński