Skuteczne strategie powrotu do właściwej wagi
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Wiadomo, że np. mięso surowe (szczególnie drób) nie powinno mieć kontaktu z jakimkolwiek produktem, który nie będzie poddawany obróbce termicznej (podgrzewaniu). Na surowych mięsach często rozwijają się bakterie i inne drobnoustroje, które po usmażeniu lub ugotowaniu nie stanowią dla nas jakiegokolwiek zagrożenia. Jednak, gdy takie mięso ma kontakt z surowymi warzywami lub owocami, to oczywiście te mikroorganizmy/bakterie mogą przenieść się na produkty surowe i tym samym spowodować zatrucia pokarmowe.
Tak samo, jeśli cokolwiek przechowujesz w otwartych puszkach, to lepiej, aby warzywa czy owoce, które wydzielają wszelkiego rodzaju kwasy, nie miały kontaktu z metalem. W tym przypadku mogą zachodzić różnego rodzaju reakcje chemiczne, które także mogą być niekorzystne dla warzyw i naszego zdrowia w sensie wprowadzenia do nich substancji związków toksycznych.
Dlatego, sugeruje tak:
Oprócz tego lodówka powinna być regularnie myta i najlepiej odkażana. Wszystko w kontekście bezpieczeństwa zdrowia i unikania zatruć.
Jeśli chodzi o temperaturę, to oczywiście w samej lodówce powinien być to przedział 2-8 stopni. Czym niższa temperatura, tym najczęściej mniejsze ryzyko utraty jakości produktu przed przewidywanym czasem.
Pozdrawiam,
Inez
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Początek roku to zwykle czas przemyśleń i nowych decyzji. To właśnie wtedy jest największy bum na siłowniach...
Czy masz takie poczucie, że rano jesteś trochę wyższy? Okazuje się, że to nie tylko zwykłe wrażenie!...