Fałszywi fitness influencerzy — sekrety i kłamstwa
Na Instagramie, TikToku czy YouTubie każdego dnia widzimy sylwetki, które wyglądają wręcz nierealnie....
Oczywiście znane się jego właściwości zdrowotne, jednak prawda jest taka, że wykorzystujemy jedynie niewielką cząstkę zdrowotnej mocy zawartej w miodzie i produktach pszczelich.
Miód i produkty pszczele są bogate w mikroskładniki, mające swoją wielką rolę w metabolizmie komórkowym. Naturalny miód zawiera szereg substancji posiadających niesamowitą moc: aminokwasy, witaminy, enzymy, białkowe substancje bakteriobójcze i bakteriostatyczne oraz cukry proste i złożone. Prawdziwy miód pszczeli jest naturalnym przeciwutleniaczem o wielu rozmaitych zastosowaniach w zależności od rodzaju i pochodzeniu.
W zależności od tego, z czego powstał miód, rozróżniamy miody nektarowe, które powstają z kwiatów, spadziowe - powstające z wydzieliny owadów ssących soki żywych roślin oraz miody mieszane, czyli nektarowo-spadziowe. Najpopularniejsze rodzaje to miód akacjowy, lipowy, gryczany, koniczynowy, lipowy, malinowy, rzepakowy, wielokwiatowy, spadziowy czy wrzosowy. Każdy z nich charakteryzuje się innymi właściwościami i przeznaczony jest do leczenia różnych dolegliwości czy schorzeń.
Na Instagramie, TikToku czy YouTubie każdego dnia widzimy sylwetki, które wyglądają wręcz nierealnie....
Fenbendazol to ciekawy przypadek – lek, który od lat stosuje się w weterynarii, głównie do zwalczania...
Wiemy, że demencja to jedno z największych wyzwań zdrowotnych XXI wieku. Co trzy sekundy ktoś na świecie...