Skuteczne strategie powrotu do właściwej wagi
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Oczywiście znane się jego właściwości zdrowotne, jednak prawda jest taka, że wykorzystujemy jedynie niewielką cząstkę zdrowotnej mocy zawartej w miodzie i produktach pszczelich.
Miód i produkty pszczele są bogate w mikroskładniki, mające swoją wielką rolę w metabolizmie komórkowym. Naturalny miód zawiera szereg substancji posiadających niesamowitą moc: aminokwasy, witaminy, enzymy, białkowe substancje bakteriobójcze i bakteriostatyczne oraz cukry proste i złożone. Prawdziwy miód pszczeli jest naturalnym przeciwutleniaczem o wielu rozmaitych zastosowaniach w zależności od rodzaju i pochodzeniu.
W zależności od tego, z czego powstał miód, rozróżniamy miody nektarowe, które powstają z kwiatów, spadziowe - powstające z wydzieliny owadów ssących soki żywych roślin oraz miody mieszane, czyli nektarowo-spadziowe. Najpopularniejsze rodzaje to miód akacjowy, lipowy, gryczany, koniczynowy, lipowy, malinowy, rzepakowy, wielokwiatowy, spadziowy czy wrzosowy. Każdy z nich charakteryzuje się innymi właściwościami i przeznaczony jest do leczenia różnych dolegliwości czy schorzeń.
Osiągnięcie swojej wymarzonej, zdrowej wagi, może być dla wielu osób długą przeprawą. Utrzymanie diety...
Początek roku to zwykle czas przemyśleń i nowych decyzji. To właśnie wtedy jest największy bum na siłowniach...
Czy masz takie poczucie, że rano jesteś trochę wyższy? Okazuje się, że to nie tylko zwykłe wrażenie!...