Pietruszkowe klopsy rybne na parze

I znów bardzo zdrowo, lekko i dietetycznie. Pietruszkowe klopsy rybne na parze, to jedno z kilkuset dań serwowanych przez naszych dietetyków w ramach usługi płatnych planów dietetycznych i treningowych. Jest to doskonały przykład, iż będąc na diecie nie należy obawiać się monotonii.

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka bez skóry 70g
  • mintaj świeży 70g
  • otręby owsiane 14g
  • ziemniaki 400g
  • oliwa z oliwek 15ml
  • brokuły 120g

Składniki dodatkowe

  • pietruszka nać
  • pieprz
  • przyprawa do ryb

Filet z kurczaka i z mintaja zmielić. Dodać przyprawę do ryb,  oliwę z oliwek, otręby oraz natkę pietruszki. Wymieszać dokładnie i uformować niewielkie klopsy.

Gotować na parze około 20 minut.

Brokuła również gotować na parzę kilka minut (max do 10 minut).

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać przed podaniem.

Smacznego!

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 539

Białko 38g

Tłuszcze 17g

Węglowodany 61g