Gotowana na parze pierś w warzywach z makaronem

Mięso i warzywa umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze. Gotować przez około 20 - 30min. 10 min przed końcem dodać podzielony na różyczki kalafior i posiekaną marchewkę.

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
  • makaron razowy 75g
  • marchew 80g
  • kalafior 60g
  • sałata 15g
  • orzech nerkowca 15g
  • oliwa z oliwek 10ml

Składniki dodatkowe:

  • sól morska
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.

Danie podawać polane oliwą udekorowane liściem sałaty i orzechami nerkowca.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 562

Białko 36g

Tłuszcze 20g

Węglowodany 65g