Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Kuchnia
Udka z kurczaka z ryżem i dipem czosnkowym

Udka z kurczaka z ryżem i dipem czosnkowym

PoTreningu

Mięso natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.

Podpowiedź trenera:

Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy - chętnie ułożymy profesjonalny plan za Ciebie. Dołącz do grona 50 000 zadowolonych klientów :)

  • Darmowe konsultacje z doświadczonym dietetykiem i trenerem
  • Ponad 4000 posiłków i 500 ćwiczeń, które możesz dowolnie wymieniać
Sprawdź ofertę

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • noga (udo) z kurczaka 220g
  • pomidor 130g
  • ryż Paraboiled 100g
  • cebula 30g
  • majonez dekoracyjny Winiary 5g
  • jogurt naturalny 2% 50ml

Składniki dodatkowe:

  • suszony lubczyk
  • papryka czerwona ostra
  • kurkuma
  • pieprz, sól
  • liść sałaty, czosnek,
  • niewielka ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać.

Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu.

Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Mięso  położyć na talerzu na liściu sałaty, polać sosem czosnkowym.

Pomidora pokroić w cząstki, ułożyć na talerzu, posypać pokrojono drobno cebulą i doprawić pieprzem.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 670

Białko 35g

Tłuszcze 20g

Węglowodany 86g



W artykule mówimy o: Potrawy PoTreningu