IDZIEMY RAZEM PO TWOJĄ FORMĘ! 40% RABATU NA PLAN DIETETYCZNY I TRENINGOWY! SKORZYSTAJ Z KODU "40PT"

Indywidualny plan

Dietetyczny

Indywidualny plan

Treningowy

Indywidualny plan

Dieta + Trening

Opieka dietetyka i trenera Już od

Plan dieta + trening 29,99 zł/mies.

Opieka dietetyka Już od

Plan dietetyczny 26,66 zł/mies.

Opieka trenera Już od

Plan treningowy 23,33 zł/mies.

Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Bułka owsiana z czosnkową piersią z kurczaka, ogórkiem i sałatą lodową

Pierś z kurczaka natrzeć dokładnie przyprawami, pozostawić na około 15 minut, następnie gotować na parze lub w niewielkiej ilości wody przez około 25 minut. Mięso można również upiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut.

 

 

Składniki podstawowe:

  • bułka grahamka 70g
  • mięso z piersi kurczaka bez skóry 70g
  • ogórek 60g
  • sałata lodowa 20g
  • jogurt naturalny 2% 20g
  • majonez dekoracyjny Winiary 3g
  • oliwa z oliwek 6
  • mandarynki 70g

Składniki dodatkowe:

  • przyprawa do kurczaka (ziołowa)
  • sól/pieprz wg uznania
  • kurkuma

Jogurt naturalny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Dodać rozgnieciony czosnek i niewielką ilość koncentratu pomidorowego lub keczupu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Pomidora umyć i pokroić, sałatę umyć. Gotowane mięso położyć  na liściu sałaty z pomidorem, polać sosem czosnkowym. Ułożyć na bułce.

Na deser mandarynka

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 374

Białko 22g

Tłuszcze 10g

Węglowodany 45g

Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.