Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Forum

Stworzymy dla Ciebie

Indywidualny plan Dietetyczny

Sprawdź ofertę

Poznaj nasz nowy

Kalkulator kalorii

Wypróbuj go
Artykuły
Sklep

Filet z indyka zapiekany z warzywami

Filet z indyka zapiekany z warzywami
Mięso obmyć i osuszyć. Pokroić na średniej wielkości kawałki. Natrzeć oliwą z oliwek, posypać sezamem, bazylią, oregano i pieprzem. Położyć na dnie naczynia żaroodpornego. Pokrojoną cebulę, pieczarki (pokrojone w plasterki), pomidory (w plasterkach) położyć na indyka. Wlać odrobinę wody na dno naczynia. Piec przez około 35 minut w temp. 170 stopni.

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi indyka bez skóry 115g
  • pomidor 80g
  • pieczarka uprawna świeża
  • cebula 30g
  • ryż 50g
  • oliwa z oliwek 7ml
  • sezam 5g
  • sok pomidorowy 250ml
  • grejpfrut 100g

Składniki dodatkowe:

  • bazylia
  • oregano
  • pieprz
  • liść pietruszki
  • seler naciowy

Ryż ugotować na sypko, przed podaniem posypać natką pietruszki i skropić oliwą z oliwek.

Do popicia: sok pomidorowy.

Na deser: grejpfrut

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 467

Białko 32g

Tłuszcze 12g

Węglowodany 57g

W artykule mówimy o: Potrawy PoTreningu