Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem, orzechami i brokułami

Mięso i warzywa umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze (oprócz brokuła). Gotować przez około 20 - 30min.

 

 

 

Składniki podstawowe:

  • mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
  • ryż 100g
  • brokuły 125g
  • oliwa z oliwek 10ml
  • orzechy włoskie 15g

Składniki dodatkowe:

  • sól morska
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • pietruszka, marchewka, seler - jako dodatki dla aromatu

Pięć minut przed końcem gotowania do piersi dodać brokuły. 

Ryż gotować pod przykryciem w lekko osolonej wodzie. Danie podawać polane oliwą i posypane pokruszonymi orzechami włoskimi.

Wartości odżywcze (całość)

Kcal. 660

Białko 34g

Tłuszcze 22g

Węglowodany 81g

Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.