Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem, orzechami i brokułami
Mięso i warzywa umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze (oprócz brokuła). Gotować przez około 20 - 30min.
Składniki podstawowe:
Składniki dodatkowe:
sól morska
pieprz
przyprawa do kurczaka
pietruszka, marchewka, seler - jako dodatki dla aromatu
Pięć minut przed końcem gotowania do piersi dodać brokuły.
Ryż gotować pod przykryciem w lekko osolonej wodzie. Danie podawać polane oliwą i posypane pokruszonymi orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 660
Białko 34g
Tłuszcze 22g
Węglowodany 81g
Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.
Polecane dla Ciebie:
Sporty walki od lat przyciągają uwagę widzów, ale również naukowców zajmujących się urazami mózgu. W...
Współczesne tempo życia potrafi przytłoczyć – zawodowe ambicje, obowiązki rodzinne, dbanie o zdrowie...
Grillowanie to nie tylko sposób obróbki jedzenia, ale też styl życia, pretekst do wspólnego spędzania...
Zobacz więcej artykułów