Gotowana na parze pierś z kurczaka z ryżem, orzechami i brokułami
Mięso i warzywa umyć, przyprawić, włożyć do naczynia do gotowania na parze (oprócz brokuła). Gotować przez około 20 - 30min.
Składniki podstawowe:
- mięso z piersi kurczaka bez skóry 100g
- ryż 100g
- brokuły 125g
- oliwa z oliwek 10ml
- orzechy włoskie 15g
Składniki dodatkowe:
- sól morska
- pieprz
- przyprawa do kurczaka
- pietruszka, marchewka, seler - jako dodatki dla aromatu

Pięć minut przed końcem gotowania do piersi dodać brokuły.
Ryż gotować pod przykryciem w lekko osolonej wodzie. Danie podawać polane oliwą i posypane pokruszonymi orzechami włoskimi.

Wartości odżywcze (całość)
Kcal. 660
Białko 34g
Tłuszcze 22g
Węglowodany 81g
Podpowiedź trenera:
Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy - chętnie ułożymy profesjonalny plan za Ciebie. Dołącz do grona 90 000 zadowolonych klientów :)
- Darmowe konsultacje z doświadczonym dietetykiem i trenerem
- Ponad 6000 posiłków i 600 ćwiczeń, które możesz dowolnie wymieniać
Sprawdź ofertę
Polecane dla Ciebie:
Czy spotkaliście się już do tej pory z dietą makrobiotyczną? Twórca stworzył ją na podstawie starożytnej...
Ból mięśni po wysiłku fizycznym, znany jest jako opóźniona bolesność mięśni (DOMS), może on wystąpić,...
Poza aspektami smaku i aromatu czosnku, ta potężna roślina ma wiele właściwości zdrowotnych. Jednym z...