Białko w diecie redukcyjnej
Białko to składnik odżywczy którego nie może zabraknąć w diecie. Nasz cały organizm zbudowany jest z...
Preparaty przedtreningowe – czy gwarantują wzrost siły i masy mięśni?
„Przedtreningówki” dla wielu osób stanowią jeden z najważniejszych suplementów obok kreatyny czy beta...
Jak docenić smak zdrowego jedzenia?
Zestawienie słów „zdrowe” i „smaczne” dla wielu osób brzmi jak kiepski żart. W powszechnej świadomości,...
Witamina D – panaceum czy trucizna?
O unikalnych właściwościach witaminy D i korzyściach wynikających z przyjmowania preparatów ją zawierających...
Co zwiększa zapotrzebowanie na wodę?
Odpowiednio wysokie spożycie płynów jest niezbędnym elementem pozwalającym na utrzymanie wysokiej sprawności...
W jaki sposób palenie papierosów obniża kondycję seksualną u mężczyzn?
O tym, że palenie papierosów jest czynnikiem obniżającym kondycję seksualną u mężczyzn wiadomo od dawna....
Konsekwencje niedoboru selenu
Pomimo, iż o fakcie tym mówi i pisze się niewiele, to nie ulega wątpliwości, że selen jest niezbędnym...
"I nie ma lipy"
Lipa - pospolite drzewo z kwiatami o specyficznym, nie przez wszystkich lubianym zapachu, rosnące w lasach,...
Co warto wiedzieć o efekcie jo-jo?
Efekt jo-jo, czyli odzyskanie zbędnych kilogramów w niedługim czasie po zakończeniu kuracji odchudzającej,...
Zaskakująca moc cynamonu
Cynamon to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie, która z racji ze swoich prozdrowotnych walorów...
Co warto wiedzieć o witaminie B12?
Na temat witaminy B12 krąży wiele ciekawych teorii. Są nawet takie, które głoszą, iż związek ten posiada...
Zasadniczy powód niechęci do aktywności fizycznej
Nawet dzieci wiedzą, że regularny wysiłek fizyczny jest niezbędny do utrzymania zdrowia i estetycznej...
Jak usmażyć mięso?
W niniejszym poradniku wskażemy, jak należy smażyć mięso, by było smaczne, zdrowe i wartościowe. Chociaż...
7 karygodnych błędów popełnianych w trakcie smażenia
Smażenie z pewnością nie należy do najzdrowszych metod obróbki termicznej potraw. Nie oznacza to jednak,...