Proponowana pasta jest niezwykle bogata w białko, odżywcza oraz bardzo prosta do przygotowania.
Można ją spożywać z pieczywem razowym, co podnosi wartość energetyczną posiłku a także doskonale go uzupełnia.
Składniki podstawowe:
tuńczyk z puszki,
gotowane jajo,
ketchup.
Składniki dodatkowe:
koperek,
pieprz,
dla smakoszy ewentualnie cebula.
Sugerujemy zastosowanie tuńczyka w kawałkach, tuńczyk sałatkowy często posiada znacznie bardziej ubogi skład i właściwości.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieścić w w blenderze ręcznym i rozdrabniać do uzyskania jednolitej masy.
Doprawiamy pieprzem i koperkiem.
Tabele wartości podajemy już z dodanym pieczywem (60 g)
Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.