Nie takie zdrowe jak Ci się wydają…
Na to co jemy bardzo duży wpływ wywierają wszelkie kampanie marketingowe, które w sprytny sposób „mieszają”...
Kompleksy – jak sobie z nimi poradzić?
Kompleks niższości, czyli nagromadzenie negatywnych wyobrażeń na temat własnej osoby i pielęgnowanie...
Arbuz – cudowny owoc o wyjątkowych właściwościach
Arbuz wyróżnia się na tle innych owoców nie tylko rozmiarem, ale także wyjątkowymi wpływem na nasz organizm,...
Czy stosowanie sterydów odciska piętno na psychice?
O wpływie stosowania sterydów anaboliczno-androgennych na psychikę mówi się sporo, jednak większość powielanych...
Najlepsze tłuszcze do smażenia
Smażenie bez wątpienia nie jest najzdrowszą metodą obróbki termicznej żywności, jednak wiele z jego negatywnych...
Węglowodany – co należy o nich wiedzieć?
Węglowodany stanowią ważny składnik diety, a odpowiednia manipulacja ich spożyciem może być niezmiernie...
4 „zabójcze” produkty żywnościowe, które warto włączyć do diety
Są takie produkty żywnościowe, które jadamy z duszą na ramieniu, obawiając się o swoje zdrowie. Oczywiście...
Biegajmy z magnezem.
Za oknem króluje słońce. Nawet, jeśli poranki są chłodne, nikt z nas nie marudzi – nazywając je po...
Opalaj się na zdrowie!
W ostatnich latach szeroko zakrojone kampanie medialne masowo przestrzegają nas przed negatywnymi skutkami...
Zaparcia – uporczywy problem. Sposoby na leczenie zaparć
Zaparcia obok wzdęć i gazów są jednym z najczęściej występujących problemów ze strony przewodu pokarmowego...
Czy można przejeść się na śmierć?
Jak powszechnie wiadomo, truciznę od lekarstwa różni tylko dawka. W myśl słów Paracelsusa w zasadzie...
Insulina, węglowodany i nowotwory
Systematyczny wzrost zachorowań na niektóre formy nowotworów stanowi jedno z głównych wyzwań współczesnej...
Sezon na Szparagi!
Wiosna to czas, w którym mamy możliwość wzbogacenia naszej codziennej diety o produkty sezonowe o wyjątkowych...
Korzyści wynikające ze stosowania probiotyków
Pozytywny wpływ stosowania probiotyków, czyli szczepów bakteryjnych stanowiących element naturalnej mikroflory...