Jakie zioła warto uprawiać w swojej kuchni?
Zioła potrafią nadać każdemu daniu niezwykły smak i uczynić je atrakcyjnymi. Najczęściej sięgamy po ich...
Co zrobić, gdy brakuje energii do treningu?
Brak sił na trening, zmęczenie, brak chęci i motywacji. To temat stosunkowo często pojawiający się wśród...
Warzywa - niezbędny element posiłku
Wielu osobom zaczynającym swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki czy nawet chcącym poprawić swoje nawyki...
Aquafaba – wegański hit czy kit?
W diecie wegańskiej znacząco brakowało zamiennika jednego produktu, to jest białka jaja kurzego. O ile...
Herbaty - rodzaje i właściwości
Herbata jest napojem przygotowywanym z liści i pąków rośliny należącej do rodzaju Camellia. Od wieków...
Wpływ mrożenia na warzywa
W okresie zimowym w sklepach jest coraz mniej świeżych, lokalnych warzyw. Czy warto wspomóc się mrożonymi?...
Jak obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne?
Wszyscy chcielibyśmy być zdrowi i mieć estetyczne sylwetki. Każdy wie o tym, że podstawą zdrowia i jakości...
Suszone kontra świeże owoce
Spekulacji w tej sprawie jest wiele, jak we wszystkim - znajdą się przeciwnicy, jak i sprzymierzeńcy....
Cynamon – niezwykła przyprawa
Cynamon kojarzy nam się głównie z pachnącą szarlotką, ryżem zapiekanym z jabłkami oraz grzanym winem....
Czy warto kupować żywność ekologiczną?
Moda na ekologiczne jedzenie sprawiła, że stoisko ze zdrową żywnością znajdziemy już w niemalże każdym...
Ryż w diecie - gatunki i właściwości
Ryż – jedno z podstawowych źródeł węglowodanów w dietach osób trenujących, którym zależy na kształtowaniu...
Płatki jaglane – doskonały zamiennik płatków owsianych
Każdy, kto dba o swoją sylwetkę i nie tylko- przynajmniej raz próbował owsianki, placków owsianych czy...
Kiszony kalafior – warzywo, jakiego nie znacie
Kalafior, czyli roślina należąca do rodziny kapustowatych, pochodząca z czasów starożytnej Grecji i Rzymu....
Persymona - warto wprowadzić do diety?
Persymona, a inaczej kaki, sharon, wywodzą się z Chin. Ostatnimi czasy na stałe zagościły na polskich...