Sibutramina, meridia, meizitang – igranie z ogniem czy szybkie odchudzanie?
Ziołowe środki zdobywają rynek, wg badań 18,6% dorosłych w USA stosowało podobne preparaty w 2002 roku,...
Szpitalna głodówka
Jakiś czas temu dzwoniąc do znajomego, który ze stosunkowo niegroźną jak się okazało dolegliwością trafił...
Dlaczego warto zrezygnować ze słodyczy?
Elementem wspólnym niemal każdej diety jest konieczność zrezygnowania ze słodyczy – wie o tym każdy,...
Białe zęby bez wybielania?
O białych zębach marzymy niemalże tak mocno, jak o płaskim brzuchu. Myślisz, że czyste, piękne zęby można...
Czy spożywasz wystarczająco dużo magnezu?
Magnez jest pierwiastkiem o niezwykle doniosłym znaczeniu dla funkcjonowania organizmu ludzkiego, bierze...
Trening czyni mądrym, czyli kilka słów o tym jak wysiłek fizyczny poprawia funkcje umysłowe
Korzyści wynikające z regularnej aktywności fizycznej są nie do przecenienia, wysiłek bowiem pozytywnie...
Propagowanie otyłości, czyli kim są feedersi?
Okazuje się, że tylko niewielki procent ludności ignoruje informacje dotyczące zdrowego trybu życia...
Łóżkowe problemy a odżywianie
Zaburzenia erekcji to dolegliwości zdrowotne, które stereotypowo postrzegane są jako bardzo wstydliwe,...
Dlaczego warto pić czerwone wino?
Nie nakłaniam nikogo do wypijania butelki wina do obiadu, nie zamierzam także propagować alkoholizmu...
Szklanka wody lekiem na ból głowy
Jedną z najczęstszych dolegliwości bólowych doświadczanych przez każdego z nas, przynajmniej raz na jakiś...
Sauna – korzyści a ryzyko zdrowotne
Wiele osób łączy saunę z treningiem siłowym (lub inną aktywnością fizyczną). Według badań opublikowanych...
Jaką dietę stosować w przypadku choroby refluksowej ?
Choroba refluksowa to dolegliwość, która dotyczy coraz większej liczby osób, w tym znacznie częściej...
Niekontrolowane napady złości – dlaczego nie należy ich bagatelizować?
Przypływ gniewu może objawiać się lub być poprzedzony charakterystycznymi zmianami w organizmie: drżeniem...
Chcesz mieć bystre dziecko? Jedz mądrze w czasie ciąży!
Ilościowe i jakościowe spożycie żywności, a także sposób obróbki termicznej pożywienia to czynniki,...