Chcę schudnąć. Byle szybko! Jak tego dokonać?
Nie da się ukryć, że sport, sposób odżywiania i zdrowie zyskały na popularności w społeczeństwie. W jednym...
Olej lniany – zaskakujące fakty
Z jednej strony, w pewnych kręgach olej lniany postrzegany bywa jako zdrowy i wartościowy składnik diety....
Czy wędzone ryby są zdrowe?
Wędzenie to jedna z najbardziej popularnych metod konserwowania żywności. Stosuje się ją przede wszystkim...
Popcorn – co w nim siedzi?
Popcorn to obok chipsów, paluszków, chrupek i prażonych orzechów popularna przekąska. Popcorn kojarzy...
Zielona kawa – czy warto po nią sięgać?
Zielona kawa cieszy się sporą popularnością wśród suplementów na odchudzanie. Producenci obiecują, że...
Tureckie wstawanie (TGU – Turkish Get Up) – wady i zalety
Tureckie wstawanie wśród światowej klasy sportowców, nie tylko bazujących na treningu funkcjonalnym,...
Maska treningowa – jak działa i po co ją stosować?
Maska treningowa jest dość świeżą nowinką techniczną jeżeli chodzi o trening wytrzymałościowy i wydolnościowy....
Akupunktura – co warto o niej wiedzieć?
Akupunktura nie budzi już takich kontrowersji jak jeszcze kilka czy kilkanaście lat temu. W ostatnim...
Co do jedzenia zabrać na stok?
Okres zimowych urlopów i wyjazdów w pełni. W niektórych województwach już mamy ferie zimowe, w innych...
Jak alkohol wpływa na formę sportową?
Osoby trenujące i dbające o swoją formę często zastanawiają się nad tym, czy alkohol wpływa destrukcyjnie...
Pigwa – na przeziębienie i nie tylko
Pigwa to owoc, który wyglądem przypomina duże jabłko lub gruszkę. W przeciwieństwie jednak do tych owoców...
Zespół cieśni podbarkowej
Niektórzy z Was podczas treningu mięśni naramiennych lub piersiowych, zaczynają odczuwać palenie i pompę...
Gaba – wspomóż swoją regenerację
GABA, czyli kwas gamma-aminomasłowy, w organizmie człowieka pełni rolę neuroprzekaźnika o dość ciekawych...
Dieta dla przeziębionych
Początek roku to czas, w którym wiele osób boryka się z infekcjami górnych dróg oddechowych, takich jak...