Źródła:
Marshall, K., & Brar, N. K. (2012). Gluten-free and casein-free diets in the treatment of autism spectrum disorders: A systematic review. Research in Autism Spectrum Disorders, 6(2), 566-572.
Shah, S. R., & Amini, M. (2013). Nutritional benefits of corn (Zea mays) and the impact of processing on its health benefits. Food Science and Nutrition, 3(1), 3-6.
Kim, S. L., Kim, S. K., & Park, C. H. (2004). Introduction and nutritional evaluation of buckwheat sprouts as a new vegetable. Food Research International, 37(4), 319-327.
Thies, F., Masson, L. F., Boffetta, P., & Kris-Etherton, P. (2014). Oats and CVD risk markers: A systematic literature review. British Journal of Nutrition, 112(S2), S19-S30.
Repo-Carrasco-Valencia, R., & Serna, L. A. (2011). Quinoa (Chenopodium quinoa, Willd.) as a source of dietary fiber and other functional components. Ciência e Tecnologia de Alimentos, 31(1), 225-230.
Treści prezentowane na naszej stronie mają charakter edukacyjny i informacyjny. Dokładamy wszelkich starań, aby były one merytorycznie poprawne. Pamiętaj jednak, że nie zastąpią one indywidualnej konsultacji ze specjalistą, która jest dostosowana do Twojej konkretnej sytuacji.