Jak długo istnieje kulturystyka?
Historia kulturystyki zaczęła się być może w czasach prehistorycznych, gdy ludzie codziennie musieli...
Głód, apetyt czy łakomstwo?
Łaknienie jest kontrolowane przez mózg i działanie wielu różnych hormonów, w tym leptyny, greliny, insuliny...
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie...
Jak to mówią, „czekolada nie pyta, czekolada rozumie”. Kto z nas niejeden raz pomyślał, że zje trochę...
Czy masło od krów karmionych trawą jest zdrowsze?
Masło przeżywa nieustanne wzloty i upadki w świecie dietetyki. Raz jest polecane (ba, nawet warto dodawać...
Złe nawyki żywieniowe, które nie sprzyjają odchudzaniu
Jemy dla uzyskania energii, aby zapewnić niezbędne dla organizmu składniki odżywcze, które oferuje żywność....
Jaki procent tkanki tłuszczowej jest optymalny dla kobiety?
Zdecydowanie zbyt często oceniamy swoją sylwetkę przez pryzmat masy ciała. Jeżeli się dobrze zastanowić,...
Czy oliwa z oliwek nadaje się do smażenia i pieczenia?
Zalety oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia są nie do podważenia. W przeciwieństwie do większości przetworzonych...
Czy wieczorne podjadanie wiąże się z przyrostem masy ciała?
Czy Ty również należysz do osób, które niezbyt chętnie zjadają śniadanie, w porze obiadowej mają już...
7 dietetycznych błędów, które popełniasz, gdy próbujesz schudnąć
Utrata wagi nie jest łatwa. Zrzucenie dodatkowych kilogramów tkanki tłuszczowej wymaga zmian zarówno...
Jak spalić tłuszcz, a nie mięśnie?
Byłoby miło, gdyby każdy utracony kilogram na wadze był tkanką tłuszczową i nie musielibyśmy martwić...
Dlaczego fast food jest tak szkodliwy dla Twojego zdrowia?
Przepyszne, chrupiące bułki z kawałkiem solidnego mięsa w środku z dodatkiem sałaty, pomidora, cebuli...
Składniki odżywcze, które znajdziesz tylko w produktach pochodzenia zwierzęcego
W dzisiejszych czasach sporo mówi się o prozdrowotnych właściwościach diet roślinnych, wykluczających...
Czy zimą warto trzymać ścisłą dietę?
W środowisku fitness zima traktowana jest, jako okres budowania masy mięśniowej, a tym samym mniej skąpej ...
Czy warto jeść fasolę?
Bez wątpienia fasola jest rośliną jadalną o wysokich wartościach odżywczych. Wszystkie rodzaje fasoli...