Najlepsze źródła cynku
Cynk jest pierwiastkiem niezbędnym dla prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego. Szczególne znaczenie...
Echinacea – prawie jak EPO
Echineacea purpurea, czyli jeżówka purpurowa stosowana jest zazwyczaj jako środek wzmacniający odporność...
Chcesz schudnąć? Kładź się spać i wstawaj zawsze o tej samej porze!
O tym, że sen w sposób istotny wpływa na mechanizmy odpowiedzialne za regulację gospodarki energetycznej...
Dobry trening – fantastyczny seks
W jaki sposób „podkręcić” swój organizm, by seks stał się bardziej satysfakcjonujący lub też by odzyskać...
Alkohol może podnosić poziom testosteronu?
Z wielu badań naukowych płyną wnioski odnośnie spożywania alkoholu przez sportowców. Wiemy np. że alkohol...
Spożywanie niskoprzetworzonej żywności przyspiesza przemianę materii
Jeśli szukasz sposobów na skuteczne przyspieszenie przemiany materii, to wiedz, że wśród niezliczonej...
Dlaczego źle się czuję podczas stosowania diety low-carb?
Diety niskowęglowodanowe stanowić mogą skuteczne narzędzie w pracy nad kompozycją sylwetki. Ich korzystny...
Kilka ciekawostek na temat kiszonej kapusty
Kiszonki stanowić mogą cenny element zdrowej diety, niestety mało kto dziś o tym pamięta. O ile latem...
„Jedz wszystko, ale z umiarem” – klucz do uzyskania wymarzonej sylwetki, czy kolejny mit?
Brak umiarkowania w jedzeniu i piciu prowadzi do problemów natury estetycznej oraz zdrowotnej. Doświadczając...
Przeczytaj zanim sięgniesz po sterydy
Stosowanie dopingu hormonalnego w postaci sterydów anaboliczno androgennych jest dość popularną praktyką...
Jakie jest optymalne tempo odchudzania?
Chyba każdy z czytelników tego artykułu spotkał się kiedyś z teorią mówiącą, że optymalne tempo ubytku...
Kostki rosołowe – smaczne i tanie, ale czy zdrowe?
Wydawać by się mogło, że tak skromny dodatek do posiłku jak kostka rosołowa, (która dziś stanowi wręcz...
Dieta a odporność na stres
Jedzenie określonych grup pokarmów traktowane jest jako sposób na rozładowanie napięcia i odreagowania...
Gorzki smak cukru
Cukier dodany występuje jako nieodzowny składnik wielu produktów żywnościowych. Odnaleźć możemy go w...