Serek wiejski – co w nim siedzi?
Serek wiejski zyskał na popularności w czasie „świetności” diety Dukana. Polegała ona na ograniczeniu...
Białko serwatkowe a serwatka – jaka jest różnica?
Znane są nam pojęcia takie jak serwatka i białko serwatkowe. Jaka jest między nimi różnica?
Dlaczego jaja stanowią tak ważny składnik diety?
W sprawie jajek trwa niekończąca się debata. Jedni przekonują o niezwykłych właściwościach odżywczych...
4 sposoby na podkręcenie tempa metabolizmu
Każdy z nas zna kogoś, kto może jeść właściwie wszystko w dowolnych ilościach, nie liczyć kalorii, nie...
Nie przepadam za mięsem – skąd czerpać białko?
Problemy z ułożeniem, a później trzymaniem diety, to nie tylko rezygnacja ze słodyczy, pieczywa czy zmniejszenie...
Ceny białka znów szaleją
Ostatnimi czasy możemy zauważyć tendencję do wzrostu cen odżywek białkowych. Jak twierdzą eksperci branżowi,...
Odżywka białkowa jako składnik zdrowej diety
Przyjęło się, iż zdrowa dieta opierać winna się na produktach naturalnych, wartościowych i niskoprzetworzonych....
Czy dostarczam wystarczająco dużo białka?
Wiele osób trenujących na siłowni żyje w przekonaniu, że dostarczenie wymaganej ilości białka z konwencjonalnej...
Serwatka w proszku a białko serwatkowe – nie pomyl tego!
Białko serwatkowe w postaci koncentratów i izolatów od pewnego czasu jest najczęściej kupowaną proteiną...
Przyswajalność białka – nie utrudniaj tego!
Nieważne ile białka zjesz, ważne jest to jaką część z dostarczonej puli strawisz i przyswoisz. Trawienie...
Białko serwatkowe a zdrowie
O tym, że białko serwatkowe należy do najlepszych jakościowo protein, jakie obecne są w pokarmach, wiedzą...
Białko konopne – czy warto włączyć do diety?
W ostatnim czasie rosnącą popularnością cieszą się odżywki białkowe zawierające komponenty proteinowe...
L-TYROZYNA – wielki przegląd badań naukowych
L-tyrozyna jest popularnym składnikiem wielu preparatów przedtreningowych (np. NO-XPLODE 3.0, ANIMAL...
Czy pomidory są dobre dla każdego?
Lato to czas, gdy pomidory mają okazję dojrzeć w pełnym słońcu, dzięki czemu są najbardziej aromatyczne...