Czy spożywasz odpowiednią ilość żelaza?
Żelazo należy do niezbędnych składników naszej diety. Bez odpowiedniego spożycia tego makroelementu z...
Co to jest MSM?
MSM, czyli metylosulfonylometan lub inaczej metylosiarczan metanu, jest organicznym związkiem siarki....
Serwatka w proszku a białko serwatkowe – nie pomyl tego!
Białko serwatkowe w postaci koncentratów i izolatów od pewnego czasu jest najczęściej kupowaną proteiną...
Co lepsze – BCAA czy leucyna?
BCAA, czyli aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach alifatycznych bocznych, stanowią dla wielu sportowców...
Maca – super żywność Inków
Maca to bardzo odżywcza roślina pochodząca z Peru. Jest ona najwyżej rosnącą na świecie rośliną przeznaczoną...
Ergogeniki – potwierdzone i bezpieczne wspomaganie wysiłku
Gdyby ktoś chciał zliczyć wszystkie dostępne substancje mające rzekomo wspomagać zdolności wysiłkowe,...
Co brać na pompę mięśniową? Część II
W pierwszej części tekstu omówiłem właściwości l-cytruliny oraz argininy (np. często dodawanych do różnych...
Witamina D – najczęstsze pytania i odpowiedzi
O witaminie D ostatnio jest bardzo głośno. Wszystko to za sprawą licznych badań, które pokazały, że z...
Suplementacja omega 3 u osób z ryzykiem chorób sercowo-naczyniowych
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3 należą do tych składników żywności, o których ostatnio...
Mieśnie skośne brzucha – mięśnie, które podobają się kobietom
Uzyskanie widocznych mięśni brzucha to jeden z najczęściej wyznaczanych celów i to zarówno przez panów,...
Ile potasu potrzebuje człowiek?
W ostatnich czasach regularnie uświadamiani jesteśmy co do tego, że spożywamy za mało magnezu, witaminy...
Jak nie stracić mięśni na redukcji?
Odpowiedź na to pytanie powinna być dla ciebie najważniejsza, jeśli na poważnie traktujesz zbudowanie...
7 najgłupszych mitów dotyczących budowy mięśni
Ludzie wierzą w niezliczone ilości niepotwierdzonych informacji, co nie powinno zaskakiwać, gdyż mało...
Białko konopne – czy warto włączyć do diety?
W ostatnim czasie rosnącą popularnością cieszą się odżywki białkowe zawierające komponenty proteinowe...