Nadwaga u dziecka winą rodziców?
Rośnie pokolenie dzieci żywiących się fast foodami, chipsami, słodyczami. Reklamy nie pomagają – kanapka...
Rok 2014 rokiem produktów wysokobiałkowych
W ostatnich czasach można zauważyć wzrost zainteresowania produktami charakteryzującymi się wysokim udziałem...
Red Bull doda Ci skrzydeł – czy aby na pewno?
Wielu sportowców spożywa „energy drinki” przy różnych okazjach, część traktuje podobne napoje jako produkt...
Skąd się bierze KAC?
Temat wpływu alkoholu na ludzki organizm stanowi przedmiot intensywnych badań naukowych od wielu lat....
Przetańcz tę noc bezpiecznie
Stara prawda głosi, że jaki pierwszy dzień Nowego Roku, taki cały rok. Mając to na uwadze zadbajmy, by...
Masz siedzącą pracę? Musisz zacząć się ruszać!
Badania naukowe są w tej kwestii jednoznaczne: praca za biurkiem sprzyja nie tylko otyłości, ale także...
Trening – są sytuacje, w których należy z niego zrezygnować
W życiu każdego z nas bywają takie momenty, że mu się najzwyczajniej w świecie nie chce pójść na trening....
Jak korzystać z solarium, by nie zrobić sobie krzywdy?
Opalanie w solarium to temat budzący sporo kontrowersji. Z jednej strony entuzjaści tego typu zabiegów...
Kuracja tlenowa dla “zdrowia i urody”
W ostatnich latach na naszym rynku pojawia się coraz więcej miejsc, w których można poddać się tzw. „tlenowej...
Sok z owoców noni i jego „cudowne” właściwości
Sok z owoców noni nie tylko przedstawiany jest często jako skoncentrowane źródło składników odżywczych...
„Schudnij 5 kilogramów w 5 dni”!
W okresie przedsylwestrowym stosunkowo dużym zainteresowaniem cieszą się błyskawiczne kuracje odchudzające,...
Ksantohumol – silny przeciwutleniacz zawarty w piwie
O ile wytrawne wino czerwone od lat uznawane jest za napój o walorach prozdrowotnych, dostarczający związków...
Dlaczego marketowe pomidory nie mają smaku?
Zastanawiało Cię kiedyś jako to możliwe, że żywoczerwone pomidory dostępne w supermarketach, pomimo apetycznego...
Szynka konserwowa 53% mięsa
W czasach PRL-u szynka konserwowa była produktem luksusowym, a jej unikalne walory smakowe znane były...