Czy kebab jest zdrowy?
Wakacje to czas, w którym chętniej i częściej sięgamy po fast foody. Obok burgerów, frytek i zapiekanek...
Czy warzywa konserwowe mają swoje miejsce w zdrowej diecie?
O tym, że najlepiej jest spożywać warzywa w stanie surowym lub ewentualnie po poddaniu obróbce termicznej...
Odżywianie dla oszczędnych
W czasach, gdy żywność jest ogólnie i łatwo dostępna (wystarczy udać się do sklepu i wrzucić do koszyka...
Czy cięcie węgli jest konieczne w okresie redukcji tkanki tłuszczowej? Cz. IV
Jakiś czas temu upowszechnił się pogląd mówiący, iż ograniczenie spożycia węglowodanów daje pewne szczególne...
Mąki bezglutenowe – jak sobie z nimi radzić? Alternatywy dla mąki zawierającej gluten
W pewnych przypadkach, takich jak celiakia, RZS czy Hashimoto eliminacja glutenu okazuje się pożądana...
Najlepsza dieta pod CrossFit
Zarówno sam CrossFit jak i diety ketogenne cieszą się w dzisiejszych czasach dużą popularnością. Często...
Dlaczego warto jeść porzeczki?
Porzeczki zdecydowanie nie należą do naszych ulubionych przysmaków. Tymczasem te sezonowe owoce posiadają...
Kilka ciekawostek na temat ogórka
Pomimo iż ogórek należy do dość popularnych warzyw, to o jego wartościach odżywczych oraz zdrowotnych...
Praca nad sylwetką – co zrobić, aby nie zaczynać ciągle od nowa?
Zadbana i wysportowana sylwetka marzy się chyba każdemu – nie tylko ze względów estetycznych, ale i zdrowotnych....
Orzechy brazylijskie i ich właściwości
Z orzechów najczęściej wybieramy orzechy włoskie, migdały oraz nerkowce i orzechy laskowe. Dużo rzadziej...
Co kryje w sobie morwa?
Coraz częściej w sklepach ze zdrową żywnością oraz na takowych działach w marketach pojawia się morwa...
Naturalne sposoby wspomagania leczenia RZS
Reumatoidalne zapalenie stawów (w skrócie RZS) jest przewlekłą chorobą układową o podłożu autoimmunologicznym....
Wężymord – niedoceniane warzywo
Czy mówi wam coś nazwa wężymord? A może skorzonera? Nie? Nic dziwnego. Te nieco dziwnie brzmiące słowa...
Okra – mało znana, a smaczna i zdrowa
Ketmia jadalna nazywana potocznie okrą lub piżmianem jadalnym, to roślina należąca do tego samego rodzaju...