Antyutleniacze w żywności
Antyoksydanty, przeciwutleniacze czy antyutleniacze? Wszystkie nazwy są poprawne dla enzymów, które odpowiadają...
Witaminy dla osób trenujących
Podczas normalnego funkcjonowania organizmu potrzebujemy do prawidłowego działania odpowiedniej ilości...
Czy intensywne treningi mają wpływ na odporność?
Nie od dziś mówi się, że jednym z najważniejszym filarów budowania odporności jest regularna aktywność...
Naturalne antybiotyki w Twojej kuchni!
Stosowane są zbyt często, nawet na infekcje wirusowe. Niszczą bakterie chorobotwórcze, ale również te,...
Napoje, które warto pić na czczo
Aby organizm prawidłowo funkcjonował, niezbędne jest odpowiednie nawodnienie. Nie od dziś wiadomo, że...
Jesienne warzywa - co można z nich przygotować?
Sezonowe warzywa zdecydowanie należą do najzdrowszych. Zawierają wiele cennych witamin i minerałów. Po...
Najważniejsze suplementy dla kobiet w ciąży
Ciąża to jeden z najważniejszych okresów w życiu kobiety. Podczas 9 miesięcy w ciele zachodzi wiele przemian...
Dlaczego warto jeść mozzarellę?
Nabiał zyskał w ciągu ostatnich lat złą sławę. Rzeczywiście nie wszystkie przetwory mleczne stanowią...
Pokarmy o największej gęstości odżywczej
Czasem już sami nie wiemy, czy coś jest zdrowe czy nie. Docierają do nas sprzeczne informacje, nowe badania...
Tatar wołowy – co warto o nim wiedzieć?
Tatar to dość popularna w Polsce przystawka, przyrządzana z siekanego, świeżego mięsa wołowego, podawana...
Ryby - uwaga na metylortęć
Z roku na rok mam do czynienia z coraz większym zanieczyszczeniem środowiska. Wycinanie drzew, powiększająca...
7 powodów, by zrezygnować z cukru
Przetworzony cukier rafinowany to jeden z najgorszych produktów dostępnych na półkach sklepowych. Wciąż...
Czystek - naturalny lek na grypę
Znany od wielu lat, silniejszy w działaniu niż niejedna herbata. Wzmacnia odporność i nie zawiera szkodliwych...
Warzywa i owoce, jak usunąć z nich pestycydy
Nie każdy z nas ma działkę i przydomowy ogródek. Nie każdy ma dostęp do sezonowych warzyw i owoców niepryskanych...