Grzyby Shiitake - właściwości lecznicze
Tradycyjna medycyna Dalekiego Wschodu bogata jest w wiele produktów i substancji, których właściwości...
Opaska monitorująca aktywność – czy warto ją sobie kupić?
Opaski monitorujące aktywność stają się coraz bardziej popularne. Dostępne są w wielu modelach i o różnym...
Zalety jedzenia wołowiny
Mięso wołowe należy do grupy mięs, które dość rzadko goszczą na stołach Polaków, a szkoda, gdyż posiada...
Arjuna - właściwości kardioochronne
Wśród ogromu związków stosowanych powszechnie w Ajurwedzie, sporo z nich wyróżnia się w dość znaczny...
Traganek - skuteczna suplementacja
Traganek, występujący z reguły pod bardziej rozpoznawalną nazwą – astragalus, jest rośliną pochodzącą...
Sposób na opuchnięte nogi w upalne dni
W końcu, po bardzo długiej zimie zrobiło się ciepło i możemy się rozkoszować cudownymi, słonecznymi dniami....
Morskie kąpiele dla zdrowia i urody
Lato zbliża się wielkimi krokami. Właściwie już teraz w gorące i słoneczne dni na plażach spotkamy tłumy....
Niagen – cudowna witamina
W obecnych czasach, kiedy to żyjemy w świecie przetworzonej żywności i otaczają nas różnego rodzaju ksenobiotyki,...
Mięta pieprzowa - przyprawa jakiej nie znacie
Mięta pieprzowa, występująca pod nazwą mięta lekarska, jest gatunkiem rośliny należącej do jasnotowatych....
Dzień Matki - uczyń go wyjątkowym
Od narodzin aż do wieku dorosłego rodzice dbali o Twoje zdrowie, bezpieczeństwo, dobrobyt, edukację,...
Dlaczego warto jeść pstrąga?
Polacy nie jadają ryb często, dużo i chętnie. Statystycznie Polak zjada w ciągu roku 12kg ryb, podczas...
Ubichinon Q10 - wieczna młodość
Wiele osób z nas chciałoby zachować zdrowie i młodość przez wiele lat, po to, aby korzystać i cieszyć...
Żywność dla alergika
Nadejście wiosny to radość dla wszystkich, tylko nie dla alergików. Początek wiosny to czas pylenia wielu...
Magnez - źródła w diecie
Magnez jest jednym z tych składników mineralnych, z którym są największe problemy, jeżeli chodzi o dostarczenie...