Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Jak alkohol wpływa na formę sportową?

Osoby trenujące i dbające o swoją formę często zastanawiają się nad tym, czy alkohol wpływa destrukcyjnie...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Pigwa – na przeziębienie i nie tylko

Pigwa to owoc, który wyglądem przypomina duże jabłko lub gruszkę. W przeciwieństwie jednak do tych owoców...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Zespół cieśni podbarkowej

Niektórzy z Was podczas treningu mięśni naramiennych lub piersiowych, zaczynają odczuwać palenie i pompę...

Tomasz Maciołek Tomasz Maciołek

Gaba – wspomóż swoją regenerację

GABA, czyli kwas gamma-aminomasłowy, w organizmie człowieka pełni rolę neuroprzekaźnika o dość ciekawych...

PoTreningu Redakcja PoTreningu.pl

Dieta dla przeziębionych

Początek roku to czas, w którym wiele osób boryka się z infekcjami górnych dróg oddechowych, takich jak...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Tłuszcze utwardzone, izomery trans i skutki zdrowotne

Nie ulega wątpliwości, że izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych przemysłowego pochodzenia mogą...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Efekty jakie daje dieta IIFYM w długofalowej pracy nad sylwetką

Idea zwana w skrócie IIFYM pojawiła się w pewnym momencie jakoby w centrum - skostniałego w swym dogmatycznym...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Anyż - właściwości

Anyż jest jedną z najstarszych przypraw, które wykorzystywane są od czasów starożytnych. Znajduje swoje...

Łukasz Domeracki Łukasz Domeracki

Czy można pęknąć z przejedzenia?

Wystarczy obejrzeć relację z zawodów w jedzeniu hot-dogów, naleśników lub hamburgerów, by uznać, że ludzki...

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Amarantus - bezglutenowe źródło węglowodanów

Amarantus mimo tego, że dopiero zyskuje popularność wśród osób dbających o swoje zdrowie i sylwetkę,...

Łukasz Domeracki Łukasz Domeracki

Chrzan - naturalnym antybiotykiem

Chrzan, jako jedno z kolejnych wartościowych dodatków w kuchni. Rzadko kiedy używany, w smaku raczej...

Łukasz Domeracki Łukasz Domeracki

Czym zastąpić słodycze?

Większość z nas zdaje sobie sprawę z tego, że regularne sięganie po słodycze prędzej czy później prowadzi...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Oliwa do smażenia? Czemu nie!

W ostatnich latach upowszechniło się przekonanie, które mówi, że oliwa absolutnie nie nadaje się do smażenia....

Tadeusz Sowiński Tadeusz Sowiński

Canihua, kuzynka komosy ryżowej

Canihua to kolejny „super produkt” dla zwolenników diety bezglutenowej i różnych ciekawostek kulinarnych....

Agata Bugorska Agata Bugorska