Co gorsze – słodzik czy stołowy cukier?
To jest odwieczny problem wielu osób dbających o sylwetką – czy mając ochotę na coś słodkiego, lepiej...
Czy warto jeść ryby? Zagrożenia kontra korzyści
Na temat konsumpcji ryb krążą rozmaite teorie. Z jednej strony dużo mówi się o tym, że dostarczają one...
Baton Musli, wcale nie taki zdrowy!
Przychodzi taki moment, gdy postanawiasz zacząć żyć zdrowiej. Zaczynasz biegać, chodzić na siłownie i...
Tkanka tłuszczowa a stres
Generalnie tkankę tłuszczową, a konkretnie jej nadmiar, zwykliśmy postrzegać przede wszystkim jako istotny...
IIFYM – chwilowa moda czy przełom w kształtowaniu sylwetki? Cz. III
W poprzednich częściach artykułu przybliżyłem pokrótce podstawowe założenia diety opartej na koncepcji...
Więcej cukru = mniej mózgu
Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie ma dziś wątpliwości co do tego, że przejadanie się nafaszerowaną...
Dyskomfort po produktach zbożowych – czy winny jest gluten?
Węglowodany stanowią ważny składnik diety sportowców i osób obciążonych dużym wysiłkiem fizycznym. Odpowiednio...
Dodatki do żywności, na które warto uważać
W kwestii wpływu na zdrowie popularnych dodatków do żywności oznaczonych symbolem „E” pojawia się wiele...
Kurczaki na koksie
Zdecydowana większość mieszkańców naszego kraju jest święcie przekonana o tym, że w hodowli drobiu używa...
Przyprawa, która poprawia płodność i podnosi poziom testosteronu
Przyprawy naturalnego pochodzenia mogą stanowić cenne uzupełnienie diety w wiele biologicznie aktywnych...
Czy można pić podczas posiłku? Picie podczas jedzenia
O tym, ze nie powinno się popijać posiłków wiedzą niemal wszyscy, w praktyce jednak mało kto się do tego...
Płatki drożdżowe – nie tylko dla wegan
Rezygnujesz z sera i nie masz pomysłu czym go zastąpić, a czegoś ci brakuje? Szukasz ciekawych nowości...
Dlaczego warto jeść soczewicę? 8 powodów
Gdybym wszedł do klubu fitness i zapytał na głos, kto miał okazję jeść w ciągu ostatniego tygodnia soczewicę...
Junk-foodowi nałogowcy
Nie jest żadną tajemnicą, że to co jemy wpływa na funkcjonowanie naszego organizmu. Zazwyczaj oddziaływanie...