Jesienne warzywa - co można z nich przygotować?
Sezonowe warzywa zdecydowanie należą do najzdrowszych. Zawierają wiele cennych witamin i minerałów. Po...
Najważniejsze suplementy dla kobiet w ciąży
Ciąża to jeden z najważniejszych okresów w życiu kobiety. Podczas 9 miesięcy w ciele zachodzi wiele przemian...
Dlaczego warto jeść mozzarellę?
Nabiał zyskał w ciągu ostatnich lat złą sławę. Rzeczywiście nie wszystkie przetwory mleczne stanowią...
Pokarmy o największej gęstości odżywczej
Czasem już sami nie wiemy, czy coś jest zdrowe czy nie. Docierają do nas sprzeczne informacje, nowe badania...
Tatar wołowy – co warto o nim wiedzieć?
Tatar to dość popularna w Polsce przystawka, przyrządzana z siekanego, świeżego mięsa wołowego, podawana...
Ryby - uwaga na metylortęć
Z roku na rok mam do czynienia z coraz większym zanieczyszczeniem środowiska. Wycinanie drzew, powiększająca...
7 powodów, by zrezygnować z cukru
Przetworzony cukier rafinowany to jeden z najgorszych produktów dostępnych na półkach sklepowych. Wciąż...
Czystek - naturalny lek na grypę
Znany od wielu lat, silniejszy w działaniu niż niejedna herbata. Wzmacnia odporność i nie zawiera szkodliwych...
Warzywa i owoce, jak usunąć z nich pestycydy
Nie każdy z nas ma działkę i przydomowy ogródek. Nie każdy ma dostęp do sezonowych warzyw i owoców niepryskanych...
Dlaczego warto jeść kiełki?
Mogą zawierać ponad 40 razy więcej składników odżywczych nich sama roślina. Kumulowane w nasionach witaminy,...
Kofeina i sport
Doniesienia o prozdrowotnych właściwościach kawy znamy już od dawna. Kolejne badania potwierdzają, że...
Najlepszy naturalny dopalacz, o którym wciąż za mało się mówi!
Warzywo to posiada ogromne właściwości prozdrowotne. Nie cieszy się dobrą sławą i jest używane często...
Dlaczego warto jeść figi?
Figi nie są w Polsce tak popularne jak banany, pomarańcze czy mandarynki. Tymczasem figi to owoce nie...
Grzyby – czy stanowią cenny składnik diety?
Grzyby doceniane są głównie ze względu na swoje walory smakowe. Nie cieszą się natomiast popularnością...