Plany dieta i trening
{{$parent.show_arts ? 'Artykuły' : 'Baza wiedzy'}}
Sklep

Jesienne warzywa - co można z nich przygotować?

Sezonowe warzywa zdecydowanie należą do najzdrowszych. Zawierają wiele cennych witamin i minerałów. Po...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Najważniejsze suplementy dla kobiet w ciąży

Ciąża to jeden z najważniejszych okresów w życiu kobiety. Podczas 9 miesięcy w ciele zachodzi wiele przemian...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Dlaczego warto jeść mozzarellę?

Nabiał zyskał w ciągu ostatnich lat złą sławę. Rzeczywiście nie wszystkie przetwory mleczne stanowią...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Pokarmy o największej gęstości odżywczej

Czasem już sami nie wiemy, czy coś jest zdrowe czy nie. Docierają do nas sprzeczne informacje, nowe badania...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Tatar wołowy – co warto o nim wiedzieć?

Tatar to dość popularna w Polsce przystawka, przyrządzana z siekanego, świeżego mięsa wołowego, podawana...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Ryby - uwaga na metylortęć

Z roku na rok mam do czynienia z coraz większym zanieczyszczeniem środowiska. Wycinanie drzew, powiększająca...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

7 powodów, by zrezygnować z cukru

Przetworzony cukier rafinowany to jeden z najgorszych produktów dostępnych na półkach sklepowych. Wciąż...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Czystek - naturalny lek na grypę

Znany od wielu lat, silniejszy w działaniu niż niejedna herbata. Wzmacnia odporność i nie zawiera szkodliwych...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Warzywa i owoce, jak usunąć z nich pestycydy

Nie każdy z nas ma działkę i przydomowy ogródek. Nie każdy ma dostęp do sezonowych warzyw i owoców niepryskanych...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Dlaczego warto jeść kiełki?

Mogą zawierać ponad 40 razy więcej składników odżywczych nich sama roślina. Kumulowane w nasionach witaminy,...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Kofeina i sport

Doniesienia o prozdrowotnych właściwościach kawy znamy już od dawna. Kolejne badania potwierdzają, że...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Najlepszy naturalny dopalacz, o którym wciąż za mało się mówi!

Warzywo to posiada ogromne właściwości prozdrowotne. Nie cieszy się dobrą sławą i jest używane często...

Ewa Krawczyk Ewa Krawczyk

Dlaczego warto jeść figi?

Figi nie są w Polsce tak popularne jak banany, pomarańcze czy mandarynki. Tymczasem figi to owoce nie...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska

Grzyby – czy stanowią cenny składnik diety?

Grzyby doceniane są głównie ze względu na swoje walory smakowe. Nie cieszą się natomiast popularnością...

Kinga Żuralska Kinga Żuralska